Historien om hallen

En gammel kvægløsdriftsstald
En af de primære årsager til at vi valgte netop denne gård - fremfor nogle af de andre i betydeligt bedre stand - var bla. pga. hallen. Denne gamle kvæg løsdriftsstald var en tilladelse til at have en hal - hvilket efter sigende er umuligt at opnå i Hillerød kommune.
Gulvet hældte
Gulvet hældte omkring 2 meter på de 19 meters bredde, hvilket var en del. Desuden var der også huller/revner i gulvet. Da vi begyndte at grave fandt vi ud af hvorfor
En gammel ajletank
- eller i hvert fald lidt efterladenskaber fra kvægdriften. Desuden var der også flere "fundamenter" nedstøbt under hallens gulv. Det var en kæmpe opgave at få fjernet betongulvet. Regnen væltede ind alle steder - og da sneen smeltede troede jeg at nogen havde glemt at slukke en vandslange, så meget smeltevand væltede ind i hallen fra de sørgelige tagrender.
Renovering
Derfor har vi fået bygget skotrender - og samtidigt har vi fået rettet op på de spær som i mange år er blevet påvirket af vand og vejr.
En lille overraskelse
I løbet af sommeren fik vi en "lille" overraskelse, da lægterne på hallen viste sig at være pilrådne. Det betød et splinternyt tag med nye lægter.
Storm P ville være misundelig
Storm P ville være misundelig på de anordninger der blev brugt for at få bakset de lange, sprøde tagplader op på taget -næsten 7 meter oppe.
Godt man har gode venner
Så flot som hallen ellers var ved at blive, så måtte vi også gøre noget ved væggen på den tilstødende længe, der i mange år havde lidt af påvirkning fra regn og slud. Godt man har gode venner der har brugt timer af deres sparsomme fritid på at hjælpe os: spule rent, pudse op, male, sætte nye lamper i hallen op, trække nye ledninger etc. Der er jo nærmest INTET som kan genbruges, når man får kigget det efter i sømmene.
Vi indviede hallen
Efter en del tovtrækkeri med dem, der skulle levere kunstgræsset - så kom det endelig også på: 14 dage forsinket i forhold til vores tidsplan. FLOT ser det jo ud og med nye porte ligner det jo en million. Vi indviede hallen fredag d. 4. oktober 2013 med en "hal-warming". Nu er "blot" tilbage at sætte nye sider på hallen og få ordnet vinduerne i længen og nogle andre småting, som ikke forhindrer at hallen bruges flittigt hver eneste dag